• email

Biografie

Ad van Sleuwen studeerde aan het Brabants Conservatorium de hoofdvakken Piano bij Gérard van Blerk, Theorie der Muziek bij Jan van Dijk en Orgel bij Hub. Houët. Verdere verdieping vindt hij later bij Luigi Tagliavini, Ewald Kooiman en Ton Koopman.

Ad van Sleuwen was tot 1 september 2015 docent Orgel, Muziekgeschiedenis, Uitvoeringspraktijk en Theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Publicaties over orgelhistorische zaken samen met Frans Jespers. De klank van historische orgels zet hij op een vijftiental CD 's. Verder geeft hij concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Rusland, Oostenrijk, Italië en Zuid-Afrika.

Samen met de Russische pianiste Jelena Bazova vormt Van Sleuwen een pianoduo. Omdat hij in het gelukkige bezit is van een fraai gerestaureerde Erard concertvleugel uit 1844 speelt hij vooral literatuur uit de Erardperiode. Met dit repertoire geeft hij concerten in Nederland en Rusland en maakt hij regelmatig opnamen voor de NPS.

Op 18 april 2015 werd hij benoemd tot honorair stadsorganist van Hilvarenbeek benoemd. De Parijse Académie Sciences et Lettres onderscheidde hem in juni 2018 met de Médaille de Vermeil (vergulde medaille) voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

honorair stadsorganist Hilvarenbeek

Download Curriculum vitæ Ad van Sleuwen (Français)
Download Curriculum vitæ Fien van Dingenen (Français)


Bekijk foto's quatre-mains concert Riedlingen (Duitsland)


Ad van Sleuwen

Ad van Sleuwen

Ad van Sleuwen